Kolaknäcks-, choklad- & nötblåbärskaka

Här om kvällen agerade Dennis & jag bagare. Det som stod på agendan vad pajen i rubriken. ACK så god den blev. Kom på receptet själv faktiskt men utgick från mormors gamla havreflarns-recept. Baka & NJUT kompisar. Njut.

Ingredienser:
Topping:

100-150 g Marabou schweizernöt
50 g Walńötter

Smet:
5 msk vispgrädde
150 g smält smör
2 dl havregryn
1 dl mjöl
0,5 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker

1 kartong frysta blåbär (250 g)


How to do:

1. Sprid ut alla frysta blåbär i en form.
2. Blanda alla ingredienser som står under kategori "smet". Lägg sedan över detta över blåbärNa.
3. Låt någon grovhacka "toppingen". Sprid sedan ut detta ovanpå och tryck ner lite i smeten.
4. In i ugnen tills hela är lite gyllenbrun. Låt svalna så den blir lite knäckig. Servera med vispgrädde/vaniljsås/glass och avnjut denna magiska kreation.

 
Baka - blåbärskaka - blåbärspaj - chokladpaj - enkelt - enkelt recept - god kaka - lätt - paj - recept
Mia

Vad gott!!

Kashayas

Lät mumsigt!

Gabriella

Men åh såå gott!!
Och juste, jag har nominerat dig i Liebster Award utmaningen på min blogg!! Kram

Josefine

Bra tips!