Q // A - How to make a long trip?

Fick en fråga för någon vecka sen ifall jag kunde skriva ett inlägg om hur man gör en sådanhär stor resa som jag håller på med. Givetvis! Bara att ösa på med frågor om ni undrar något alls!Steg 1: Jobba, jobba, jobba. Spara, spara och spara ännu mer. Tråkigt? Yas! Men det lönar sig i slutändan amigos. Starta ett sparkonto, för över pengar och sno inte tillbaka dem! 

Steg 2: Vart vill du åka? Hur länge ska du vara borta? Reka! Vart kan man åka, läs bloggar och tips. 

Steg 3: Gör en budget. Hur länge ska du vara borta? Hostel är antagligen hur du kommer bo om du reser runt, sök upp priser. I Oz är det ca 7000 SEK / månad. Hur mycket vill du spendera på mat & alkohol? Gör en dags/vecko/månads-budget och sätt ett mål när du behöver alla pengarna. 

Steg 4: Börja boka. Desto tidigare desto bättre (billigare). Vi bokade bara en enkelbiljett ner till Oz med 1 vecka transit i Bangkok. Det brukar alltid finnas hostel och priserna förändras inte alltför mycket (no hurry). 

Tips: det kommer gå åt MER pengar än du tror. Aktiviteter kostar skjortan och när du rest runt halva jordklotet så vill du bannemig göra aktiviteter. Mat kostar, du kommer antagligen köra någon mer utgång än planerat. Grab as much as u can my friend. 

Hostel: lökigt men roligt!! Man möter så himla många människor. Har så himla många roliga minnen. Var inte rädda för att ge ur ut själva, det är vanligare här än tvärtom!

Backpack: En 50 elr 60 liter backpack är att rekommendera. Jag har 80 L, för stor och tung. Går för närvarande och bär på 24 kg på axlarna. AJ!! En resväska kan lätt gå sönder pga sand, grus, trappor etc.

Check List Before Going:

1. Behövs VISA? Ansök i god tid. 

2. Packa lätt, det blir jävligt tungt o onödigt i slutändan med en tung väska. Funderar du på att ta med något? Dissa det, it's not worth it!

3. Skaffa bankkort i landet du ska till om du ska vara där en längre tid. Vi he CommonWealth här i Oz, gratis & smidigt. För över pengar via TransferWise från mitt svenska kort. 

4. Kamera!!!!

Julia Svensson

Så kul att läsa!

Bella

Så bra tips!

Jennifer Queen

Jätte bra tips :D

Moa Kandelin

Så fina bilder :)

Henrik Olsson

Jag minns inför min vandring 2012, så höll jag på i nästan tre år med att träna, jobba, spara semester, spara komptid och massa annat för att kunna vara ledig i 11 veckor.

Det var jobbigt de sista månaderna, men absolut värt det! :)

Anita

Bra tips !

Fanny

åh dessa tips behövde jag verkligen!!

Days by Johanna

intressant och läsa och bra du delar med dig till andra, inte lätt alltid och veta hur man skall tänka.

Cornelia

Bra tips! Det är typ vid första tipset jag tappar gnistan. Jobba, jobba, jobba... Haha jag vet att det är så livet är men ibland vill jag bara vinna på triss liksom. Haha!

Johanna Utterberg

Skitbra tips, så gjorde jag också när jag skulle resa jorden runt! :)

Sanna

Precis det inlägget jag behövde just nu!

Josse

Kul att läsa :)

Jeanette

Vilka bra tips :)

MALIN

Motiverande och inspirerande att läsa! Kram

mammansprinsessor

Perfekta tips ⭐kram

Celine

Så bra tips!

Linda

Så bra tips!!!
Svar: Nä när det blir så tydligt och som i dagsläget där man faktiskt kan bevisa allt, att andra köper följare så förhoppningsvis så är inte folk så dumma så att de fortsätter köpa, haha!

Gabriella

Såå bra inlägg :D

Erika

Vilka bra tips! :)

NICOLE

Så bra inlägg och tips :)

Rebecha

Bra tips!

Heléna

Bra tips och fina bilder :D Kram <3

ullie

många bra tips men som det är nu nallar ja tillbaka pengarna får vänta lite till barnen blir större

Hanna

Vilket grymt inlägg!

Netti Starby

Riktigt kämpigt men helt klart värt det om man verkligen vill! <3 Kramis

Elin

Rolig att läsa!<3

Sara Ekman

Bra tips!! :D

LIL' BABUSTYLE - Vem sa att man inte kan läsa tankar?

Åh tack så mycket för att du tog upp och skrev ett sånt här inlägg! Uppskattas verkligen! :D