The last 48 hours

Känner hur tiden tickar ner nu och hur jag mer och mer vill stanna. Har verkligen 0% hemlängtan. Vill bara gripa tag om de halmstrån som går och hålla mig kvar här borta. Men men... Det kommer bli bra i Sverige med. Får acklimatisera mig med min vecka på Bali också. 


Innan jag lämnade Australien hade jag en lite annorlunda sak på min bucketlist. Ville testa känguru och krokodil. Känguru åt jag i vintras här. Men krokodil är inte lättfunnet! Här i Sydney hittade vi bara ett ställe, The Australian Heritage Hotel, som hade krokodil-pizza. Och den var galet god!!!

Hur kan man äta en söt känguru?? Tänkte jag också INNAN jag fick höra att kängurus är som "ogräs" här. Det finns helt enkelt FÖR många= de måste skjuta en viss kvot varje år. Att inte ta vara på köttet då är slöseri, enligt mig. Detta rättfärdigade mitt känguru-ätande. 


Krokodil däremot finns ingen bra anledning till... De föder upp krokodilerna för att döda dem på stora crocodile-farms i Queensland... 

Crocodile - Krokodil mat - Restaurang - eat - emu - food - good food - kangaroo - krokodil - känguru - restaurant - serve - the Australien heritage hotel - the rocks - where to find - Äta krokodil sydney - äta känguru sydney
Hanna

Ah visste inte det om kängurus

Netti Starby

Oj vad spännande med en krokodilpizza och jag förstår att du har hemlängtan! <3 Kramis

Svar: Skrev 0 % hemlängtan ;) Men pizzan var riktigt god!!
Josefine Johannessen

elin

Mums så gott med pizza!

Carro

Spännande att prova deras delikatesser och med det tankesättet hade jag nog också vågat prova :)

Anita

Åh herregud så gott...! :D

Bella

Men nej vad läskigt med krokodilkött haha! Kräsen som jag är.

Ajli Müller

Äsch, du ska ju ändå inte FROSSA i krokodil, så du kan äta en liten pizza utan dåligt samvete. Se, nu har vi rationaliserat detta också :D Läskigt dock, men du hann bocka av det från bucket listen.

Men hur smakade själva köttet, liknar det något annat kött?

Svar: Haha sant sant!!

Krokodil smakade typ som en blandning av fisk och kyckling. Lite torrt (men gott) och ganska smidig smak som fisk typish, haha :)
Josefine Johannessen

Kattis

Spännande att du testat äta båda, vilket kött var godast tycker du?
Kan förstå att du inte här nån hemlängtan!

moa

jag förstår verkligen att du ej har någon hemlängtan <3

Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Såg gott ut :)

Heléna

Känguru blev jag bjuden på under en flott företagsmiddag för många år sedan och kocken hade totalt misslyckats så tallriken simmade i rosa blod när man skar i köttet så för mig blev det bara efterrätt under den middagen :( Krokodil har jag dock aldrig smakat. Fast det har å andra sidan aldrig lockat mig heller. Pizzan ser god ut iallafall :D

Hanna

Det låter inte så gott med krokodil pizza x) men den ser god ut x)

Jennifer Queen

Jobbigt med hemlängtar :(

Amanda Forsman

Oj, hade nog inte vågat äta något av det :P

ullie

aaa pizzan såg jätte god ut
nä man har kanske inte hemlängtan me allt detta fina o mysiga

Annelie

Ojjj,, både känguru och krokodil,, hur smakade nu dessa två djur, finns det något som du kan jämföra det med,,, som vi ter i lilla Sverige... ?? *L*

Jag vet de har många kängurur, men inte sååå många så de måste skjuta undan såå som vi gör med älgen här hemma.

Ha det allra bäst.. // Annelie

Svar: Känguru smakar ganska vanligt som biff, men saftigare. Krokodil är lite torrt men liknar en blandning av kyckling och fisk!
Josefine Johannessen